• Queenie är den gladaste av dem alla. Med hennes härliga uppsyn och den ständigt viftande svansen behärskar hon konsten att uppmuntra även den suraste av alla människor. Även andra hundar bemöter hon alltid vänligt. Hennes smidiga kropp är byggd för hastighet och med endast 19 kg är hon inte bara vår lättaste hund, utan även den snabbaste.

  Som hennes pappa Banshee är hon väldigt glad i mat och en enastående slädhund. Springer Queenie längst fram kan man gå ut ifrån att det går i en rasande fart.

 • Otokok är vår varg. Stor, svart och stark. Bröstet och frambenen är gråmelerade, isande blå-vit-bruna ögon och extremt tjock päls. Det är inte svårt att gissa att Otokok har sina rötter i Alaska. Trots hennes vilda utseende och enorma kraft är hon en väldigt snäll och okomplicerad hund. Cykelturer med korta pauser för ett dopp i sjön står på hennes favoritlista de snöfria perioderna.

  Otokok är uppmärksam, modig och vill alltid vara med längst fram. Även om hon är ung så kan man tydligt redan se att hon har de rätta egenskaperna för att kunna bli en mycket duktig ledarhund. Har man modet att spänna fast henne framför skidorna kan man lugnt lämna stavarna hemma.

 • Myra är vår cirkushund. Hon kan både ”spela död” och stänga lådor med nosen. Hon är kanske inte vår smartaste hund men hon är beredd att göra vad som helst för en godbit. Att ropa hennes namn en gång räcker för att hon ska vara på plats. Myra har lätt för att hitta nya vänner och älskar att springa lös med dem i skog och mark. Med sina långa ben och sin lätta kropp är hon snabb som vinden. Hon trivs i alla terrängtyper och varken kyla eller regn verkar påverka henne särskilt mycket. Hennes stora förebild är vår Molle, med honom delar hon gärna allt – förutom sin mat!

 • Molle är gårdshund, platschef och välkomstkommitté i en och samma hund. Han är en ståtlig Alaskan Husky / Pointer – mix och en expert på att vila. När inget särskilt händer kan han sova hela dagen, men så fort en aktivitet av något slag är på gång kan man vara säker att Molle är den första som lämnar huset med en sko eller två i munnen. Molle avskyr att vara ensam och hans älsklingsplats är nära lägerelden. Här väntar han tålmodigt på en grillad korv eller två och försöker hypnotisera alla med sina strålande blåa ögon.

  Trots sin imponerande storlek har Molle sitt alldeles speciella arbetsområde. Han är nämligen en perfekt paddelhund och känner sig riktigt hemma i kanoten. Som bodyguard ställer den annars fredliga och vänliga jätten upp när det behövs. Ett nattligt överfall i Rumänien kunde Molle ensam med sin röst avvärja. En riktig karl!

 • Embla är vår goshund nr 1. Har man en gång börjat gosa med henne kan man vara säker på att hon inte låter en gå i första taget. Hon har ett otroligt vänligt och lugnt temperament och är extremt tolerant. Mjuk päls, vaksamma öron och glänsande bruna ögon. Under hennes mjuka skal finns det dock en tuff kärna: Till fots, på skidor eller med släden – Embla är alltid med. Ingen tur är för lång för henne och inget väder för tufft.

  Oberörd och alltid hungrig bemästrar hon alla äventyr. Embla är en fantastisk ledarhund med mycket erfarenhet och har åstadkommit otroliga bragder som slädhund.

 • Banshee är en genuint vacker och elegant hund, och en maskin framför släden. Han kan vara lite försiktig när man träffar honom för första gången, men när han väl har accepterat dig har du en vän för livet. Även utan koppel lyssnar han utmärkt och man har mycket roligt tillsammans med honom. Banshee är en mycket erfaren slädhund som springer bra längst fram, men sin fulla kraft lägger han dock helst längre bak i spannet.

  Han är mycket vänlig mot andra hundar, en riktig motivator och vår mest extrema ätare. Och han är snabb! Hans förkärlek till höga hastigheter och kapaciteten att hålla hastigheten över flera hundra kilometer har gjort honom till en championhund.

 • Atilla är avslappnad. Coolheten i egen hög person så att säga. Och han är vår bästa ledarhund. Han kommer överens med alla – människa som hund – och skulle aldrig göra en fluga förnär. En extremt vänlig och lugn hund som ger allt framför släden. Atilla är stor, stark och har en lätt kroppsbyggnad. Hullet håller han även superbra under hård ansträngning. Tack vare sin underbart tjocka päls älskar han kyla och med sina långa ben kan han inte mer än skratta åt djup snö. Vid promenader eller i spannet – Atilla hittar man alltid längst fram. En ledarhund som tagen ur en bok – kommandona vill han dock höra på norska. En riktig drömhund!

 • Suki är energi! Ren energi. Med tanke på hennes framfusiga och inte särskilt försiktiga sätt att bete sig så kallar vi henne för ”vår ångvält”. Hon är alltid så glad, positiv och motiverad att det är omöjligt att vara på dåligt humör när man är tillsammans med henne. Suki älskar oss alla.

  Och er – vare sig ni vill eller inte. Trots hennes framfusighet är hon ingen hund som för en massa oljud för att dra till sig uppmärksamhet, vilket gör umgänget med henne väldigt angenämnt. Suki är en fantastisk ledarhund med tjock päls och vackra bärnstensögon. Har man Suki i sin närhet så skiner solen 24 timmar om dygnet.

 • Röjk, Bäck, BeeBee, K.I.N.G., Bratt, Tjakk, Rauka, Njunja, Mini Molle, Jougda, Jorm, Jokk, Sielken, Zella, Bozita, Kotte, Kvark, Dika, Skog, Rask, Muns, Kompis, Sia, Ripa, Rimba, Borga – de är namnen på våra minstingar. Vilda, leksugna och alltid hungriga söta monster med oändliga mängder energi. Alla våra valpar är födda här hos oss och det är en fröjd att de dem växa upp. Deras liv består nästan uteslutande av att leka, sova och äta. De följer med oss på våra många skogspromenader och skidturer och vi tränar dem försiktigt framför släden.

  När de blir lite större kommer även de att bli presenterade här med utförliga beskrivningar om sina speciella personlighetsdrag.