Vår djur­hållning

Vi är passionerade hundälskare och det absolut viktigaste för oss är våra hundars välbefinnande och hälsa. Det är mycket viktigare än alla tävlingsambitioner. På vår kennel i Gargnäs i Västerbotten har vi optimala förutsättningar för att ge alla våra hundar ett aktivt, friskt och lyckligt liv.

Vi bor mitt i skogen med fjällen alldeles inpå husknuten. På sommaren erbjuder den angränsande sjön hundarna avkylning efter längre vandringar och möjlighet att ta en simtur. Vår moderna och säkra hundgårdsanläggning följer de svenska djurskyddsbestämmelserna. Förhöjda liggplatser fungerar som skydd från solen på sommaren, trägolvet i hundgårdarna gör att hundarna har ett torrt och angenämt underlag att vistas på. Hundkojorna är extra isolerade för extrema vintertemperaturer och en stor rastgård erbjuder hundarna mycket plats att springa runt och leka och ha roligt på.

För att bibehålla och fördjupa den personliga kontakten till oss tvåbenta tar vi ofta in några hundar åt gången för att de ska få spendera tid med oss inne i huset. På de begränsade antal turer som vi erbjuder våra gäster på sommaren och vintern får våra hundar möjlighet till ännu mer social kontakt med andra än oss. Det är ett välkommet och uppskattat inslag i träningsvardagen hos våra atleter.

Om någon av våra hundar skulle vara i behov av att uppsöka veterinär har vi flera erfarna och duktiga veterinärer i närheten med specialistkompetens på just slädhundar.