Långa dagar, gyllene ljus

Vintern i Lappland är snörik och lång med temperaturer ner till -40 grader C. Men vad har Lappland att erbjuda på sommaren? Ett unikt ljus, dagar som aldrig tar slut och natur som berör våra sinnen på djupet. Välkommen till Europas sista vildmark!

Det mytomspunna Lappland

Lappland är som en saga full av vildmark och äventyr. Ingen annanstans i Europa är befolkningstätheten så låg som här. Det är ett område med extrem, otämjbar, vacker och gränslös natur. Myrar, vidsträckta skogar, snötäckta fjällkedjor, enorma sjöar och forsande åar avlöser varandra i den varierande terrängen. Djur som varg, björn, järv och lo är på många andra ställen sällsynta men här har de sin fasta plats i naturen. Både floran och faunan har en fristad här. Alla de stora naturreservaten och nationalparkerna som utgör Lappland har gjort området till ett av de viktigaste naturområdena i hela Europa.

Att leva nära naturen

Hos oss tickar klockorna lite långsammare. Årstiden och vädret styr våra dagliga aktiviteter. Under den jämförelsevis korta sommaren är vi ofta ute till fjälls och vandrar. På de höga fjällplatåerna spanar vi efter ripor och renar. Inne skogarna ser vi ofta älgar och ibland även björnar.

I kanot och kajak paddlar vi över sjöar och åar. Det klara vattnet är fullt av öring, röding, abborre, gädda och harr. Vi fiskar mycket och plockar de läckraste bären i skogen runt husknuten: Hjortron, lingon, blåbär och hallon.

Vår omgivning är som tagen ur en saga där vättar och tomtar kan anas bakom stubbar och stenar. Vindens sus och bäckarnas porlande är naturens symfoni som skänker ro. Inte långt ifrån oss ligger det 43 meter höga vattenfallet Hällingsåfallet och den mytiska Bjurälven som långa sträckor gömmer sig under jorden.

Vi älskar livet i Lappland på sommaren och vi välkomnar alla som vill ta del av äkta vildmark hit!