Vildmarks­expedition / 8 dagar

På vildmarksexpeditionen är vi på långtur och avskärmade från civilisationen i nästan en hel vecka. Allt vi behöver har vi med oss i släden. Äventyret ligger där ute och väntar på oss. Det mäktiga vinterlanskapet med höga fjäll, frusna sjöar, djupa skogar, hundarna som alltid vill springa vidare, glödande norrsken, intensivt snöande och värmande lägereldar – detta är ett unikt äventyr som endast få personer någonsin får uppleva!

Att upptäcka Lappland med ett eget hundspann är en obeskrivbar och intensiv naturupplevelse. På vår Vildmarksexpedition utforskar vi Vindelfjällen – ett av de största naturreservaten i Europa – och dess fascinerande landskap.

Våra dagsetapper kan vara olika långa och krävande och vi anpassar dem efter rådande väderförhållanden. Vi sover i stugor längs turen, vissa privata och andra offentliga. Som backup har vi tält med oss.

För att delta på denna tur krävs ingen tidigare erfarenhet, men du bör ha en god hälsa och fysik.

Dag 1

Transfer från Arvidsjaurs Flygplats (eller annan överenskommen ort) till vårt camp i Vindelfjällen. Middag och övernattning i en enkel stuga. (El finns.)

Dag 2

Vi lär känna hundarna och har en teoretisk och praktiskt genomgång av slädhundskörning inkl. första slädhundsturen. Förberedning och planering inför den kommande expeditionen, gemensamma måltider och övernattning i vårt camp.

Dag 3 – 7

Vildmarksexpedition i och runt Vindelfjällens Naturreservat. Du kör ett eget hundspann med 5 – 6 huskies och vi övernattar i enkla vildmarks stugor eller i tält (endast som backup eller om önskat).

Dag 7 eftermiddag

Vi packar ihop och åker med bil till Gargnäs där vi har vår kennel. Här äter vi en gemensam middag och pratar om veckans äventyr innan det är dags att säga hejdå till hundarna. Övernattning sker i en mysig timmerstuga på Campingen eller B&B i Gargnäs. (El, WC, dusch, TV, etc finns tillgängligt på båda ställen.)

Dag 8

Frukost och transfer till Arvidsjaurs Flygplats (eller annan överenskommen ort).

Vad ingår?

 • ett oförglömligt äventyr med ett eget husky-spann genom Lapplands fascinerande landskap och det förtrollande Vindelfjällens Naturreservat
 • helpension (börjar med middag dag 1 och slutar med frukost dag 8)
 • 7 övernattningar i stugor i vårt Fjällcamp, längs turen och i Gargnäs
 • transfer till och från Arvidsjaurs Flygplats (eller annan överenskommen ort)
 • varm overall och fodrade vinterstövlar att låna
 • grupper med maximalt 4 gäster per tur
 • erfaren svensk-, engelsk- och tyskspråkig guide
 • möjlighet att prata med Malin eller Lars om Lapplands natur och hundarna samt lära dig mer om COLD-NOSE-HUSKIES

* Väderförhållanden eller andra omständigheter kan medföra ändringar i turplanen eller programmet.

Turen är perfekt för:

Vuxna från 15 år, erfarna och oerfarna, ensamresenärer, par och små grupper. God hälsa och kondition krävs.

Tid:

8 dagar, inkl. resdagar för hit- och hemresa.

Ta med:

En detaljerad lista med våra utrustnings- och klädesrekommendationer skickar vi med bokningsbekräftelsen.

Boende:

Det är en expedition genom nästintill orörd natur. Boendet under turen är enkelt och gemytligt. Vildmarks- och vandringsstugorna vi övernattar i har varken ström eller rinnande vatten. Det första behöver vi inte, och det andra hämtar vi från sjöar eller bäckar.

Teamwork:

Uppgifter som att hugga ved, laga mat, skötseln av hundarna etc. utför vi tillsammans i gruppen och vi hjälper varandra. Av Lars och Malin får du lära dig mycket om vad man ska tänka på när man är på tur i vildmarken, hur man gör det bekvämt i en vildmarksstuga och hur man jobbar i team med hundarna.

Datum:

 • 26.03. – 02.04.2024
  (fullbokad)
 • 02.04. – 09.04.2024
  (fullbokad)
 • 09.04. – 16.04.2024
  (fullbokad)

Pris:

26.000 SEK / person.
Max 4 personer per tur.

Boka denna tur:

 • E-post:
 • Telefon (svenska)
  0046 76 534 50 92 Malin
  0046 73 037 45 99 Lars

Bra att veta: